Posts

Showing posts from May 15, 2018

10,000 Petugas Siap Sedia Terima Kunjungan Dunia Ke Makkah

Image
MAKKAH: Setiap kali musim Ramadan, Makkah dan Madinah menerima kehadiran kunjungan masyarakat Islam seluruh dunia bagi mengerjakan ibadah umrah serta ibadah di sepanjang musim Ramadan.

Untuk tujuan itu, semua organisasi kerajaan dan swasta di Arab Saudi sudah bersiap sedia untuk menyambut jemaah yang menunaikan umrah dalam bulan Ramadan ini.

Agensi Berita Tempatan Portal Saudi Gazette melaporkan Emir Mekah, Putera Khaled Al-Faisal melaporkan, barisan pentadbiran bandar raya ini bersedia untuk menempatkan semua tenaga kerja, bantuan kewangan dan sumber teknikal bagi memastikan para jemaah dapat melakukan umrah dengan lancar serta tenang.

Jelasnya, Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud telah mengeluarkan arahan kepada semua pihak yang terlibat supaya menyediakan perkhidmatan terbaik kepada tetamu Allah yang mengunjungi Mekah.

Sehubungan itu, lebih 10,000 petugas wanita dan lelaki serta petugas bermusim diarahkan untuk membantu para jemaah memenuhi keperluan mereka sepanjang berada …