Alami Kereta Api Laju Hello Kitty di Jepun

Foto Sumber: Hindustan Times


INFO TRAVEL: Kepada peminat Hello Kitty, anda kini boleh mengalami suasana unik dan jarang dengan menaiki kereta api laju di Jepun.

Dalam perkembangan terkini, keretapi laju atau 'bullet train' Hello Kitty yang dipenuhi dengan imej ikon global dari Jepun memulakan perkhidmatan pada awal Julai dengan menarik beratus-ratus peminat ke majlis pembukaannya.

Japan Today melaporkan Shinkansen berwarna putih dan merah jambu yang mengagumkan dan berlepas dari stesen Hakata di Fukuoka untuk Osaka, lambaian oleh konduktor yang memakai pakaian Hello Kitty - lengkap dengan pita merah jambu trademark watak itu - dan ditonton oleh orang ramai kira-kira 400, menurut media tempatan.


Foto Sumber: CNN.com

Kereta api itu akan menyediakan perkhidmatan selama tiga bulan akan datang di antara bandar-bandar barat Osaka dan Fukuoka, West Japan Railway Company berkata, dengan harapan bahawa salah satu eksport paling terkenal di negara ini akan meningkatkan pelancongan.

Di dalam kereta api, Hello Kitty tersenyum dari warna setiap tingkap, manakala satu kereta mempunyai "anak patung Hello Kitty berukuran" untuk peminat untuk mengambil gambar diri sendiri.

Satu lagi kereta api tidak akan mempunyai kerusi penumpang tetapi menawarkan keunikan produk tempatan, termasuk pilihan barangan dan makanan, dalam usaha meningkatkan ekonomi dan pelancongan tempatan.


Foto Sumber: asahi.com

Hello Kitty telah menghasilkan industri berbilion dolar sejak Sanrio memperkenalkannya pada tahun 1974, menghiasi segala-galanya dari pensil dan piyama untuk bas dan kapal terbang dua tingkat.

Pada tahun 2015, Syarikat Kereta Api Barat Jepun melancarkan kereta api peluru bertemakan "Hogwarts Express" Harry Potter yang meluncur antara Osaka ke Kagoshima di barat Jepun.

SUMBER: JAPAN TODAY

TERKINI

Strategi, Tip Beli Tiket Penerbangan Harga Menarik dan Jadikan Kembara Menyeronokkan

Disusun Oleh : Mohd Ezli Mashut Membeli tiket penerbangan dengan harga menarik dan merancang kembara yang unik serta menyeronokkan memerluka...