AirAsia Lanjut Tempoh Pas Asean Unlimited (Malaysia) Kepada 3 Bulan

    Sumber Grafik: AirAsia


PENERBANGAN |  Pemegang pas Asean Unlimited AirAsia di Malaysia kini dapat menikmati tempoh sah tambahan selama tiga bulan untuk membuat penebusan dan perjalanan mereka, sempena pembukaan semula sempadan merentasi rantau ini. 


AirAsia dalam kenyataan media pada 22 Mac 2022 menjelaskan tempoh penebusan Pas Asean Unlimited (Malaysia) dilanjutkan dari 12 Mac 2022 hingga 12 Jun 2022, dan tempoh perjalanan dilanjutkan sehingga 26 Jun 2022. 


Amanda Woo, Ketua Pegawai Eksekutif airasia Super App berkata, syarikat penerbangan itu komited untuk memberikan nilai dan kemudahan kepada para tetamu serta pengguna aplikasi dan tempoh lanjutan tiga bulan ini adalah bukti komitmen tersebut. 


Berikut Adalah Kenyataan Media Penuh :


AirAsia lanjut tempoh pas Asean Unlimited (Malaysia) kepada tiga bulan


KUALA LUMPUR, 22 Mac 2022 - Pemegang pas Asean Unlimited AirAsia di Malaysia kini dapat menikmati tempoh sah tambahan selama tiga bulan untuk membuat penebusan dan perjalanan mereka, sempena pembukaan semula sempadan merentasi rantau ini. 


Tempoh penebusan Pas Asean Unlimited (Malaysia) akan dilanjutkan dari 12 Mac 2022 hingga 12 Jun 2022, dan tempoh perjalanan akan dilanjutkan sehingga 26 Jun 2022. 


Amanda Woo, Ketua Pegawai Eksekutif airasia Super App berkata, “Kami sentiasa komited untuk memberikan nilai dan kemudahan kepada para tetamu serta pengguna aplikasi kami, dan tempoh lanjutan tiga bulan ini adalah bukti komitmen tersebut. 


Sempena pembukaan semula sempadan negara pada 1 April, kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pemegang pas ini untuk sokongan mereka dan berharap mereka akan memanfaatkan tempoh lanjutan selama tiga bulan ini untuk menikmati kelebihan pas Asean Unlimited. 


Kami juga akan terus memperkenalkan produk baharu dan inovatif untuk memudahkan perjalanan dan menjadikannya berpatutan di seluruh rantau ini. Kami juga mempunyai pelbagai produk menarik yang akan diperkenalkan dan tidak sabar-sabar untuk berkongsi dengan semua tidak lama lagi.” 


Untuk maklumat lanjut mengenai Pas Tanpa Had Asean (Malaysia), sila layari halaman Soalan-Soalan Lazim.


Ikuti perkembangan terkini dengan semua e-dagang daripada airasia Super App dengan mengikuti @airasiasuperapp di Instagram dan Facebook untuk mendapatkan kemas kini terkini mengenai tawaran e-dagang airasia Super App! Untuk pengalaman yang lancar dan dipertingkatkan, muat turun Apl Super airasia anda daripada Apple App Store, Google Play Store atau Huawei AppGallery sekarang.Three months validity extension for Asean Unlimited (Malaysia) pass holders


KUALA LUMPUR, 22 March 2022 - AirAsia’s Asean Unlimited pass holders in Malaysia will be able to enjoy an extension of three months validity to their redemption and travel period, in light of the gradual reopening of borders across the region. 


Those holding the Asean Unlimited (Malaysia) pass will have their redemption period extended from 12 March 2022 to 12th June 2022, and travel up until 26th June 2022. 


Amanda Woo, CEO of airasia Super App said, “We are always committed to provide value and convenience to our guests and app users, and this three month extension is testament towards that commitment. 


With our Malaysian borders reopening on 1 April, we would like to thank all of the pass holders for their support and hope that they are able to use this three month validity extension to enjoy the privileges of the Asean Unlimited pass. 


We are continuously looking into new and innovative products to introduce to the market which can facilitate convenient and affordable travel across the region. We have an exciting product coming up and we look forward to sharing it with everyone soon.”


For more information about the Asean Unlimited Pass (Malaysia), please visit this FAQ page.


Stay up to date with the latest travel and lifestyle deals by following @airasiasuperapp on Instagram and Facebook. For a seamless and enhanced experience, download your airasia Super App from the Apple App Store, Google Play Store or Huawei AppGallery now.

MAS Tambah Penerbangan Ke London, Thailand, Australia, Bali & Bangkok


  Logo : MAS

PENERBANGAN | Malaysia Airlines sedang berusaha meningkatkan kekerapan penerbangan ke laluan utama Kuala Lumpur-London kepada 11 kali seminggu bermula 27 Mac 2022 dan kembali kepada perkhidmatan harian berganda penuh setiap hari mulai 1 Julai 2022 dan seterusnya.


Pada tarikh sama, syarikat penerbangan nasional itu berkata, ia mengembalikan perkhidmatan komersial berjadual ke India iaitu New Delhi, Bangalore, Mumbai, Chennai dan Hyderabad, selepas hampir 24 bulan digantung kerana penutupan sempadan kedua-dua negara.


"Mulai 1 April 2022, Malaysia Airlines meningkatkan kapasiti ke Bangkok daripada tujuh kali seminggu kepada 14 kali seminggu dan ke Phuket daripada sekali seminggu kepada tiga kali seminggu," katanya dalam kenyataan media pada 22 Mac 2022.


Ia berkata, ini selepas Thailand melonggarkan syarat kemasukan bagi pengembara antarabangsa yang mendapat vaksin sepenuhnya.


Selain itu, katanya, Malaysia Airlines mula terbang ke Bali dengan penerbangan sekali seminggu, bermula 11 Mac 2022.


"Pelanggan yang divaksin sepenuhnya yang melancong ke Singapura boleh terus menikmati skim Laluan Perjalanan Lengkap Vaksin (VTL) dari Kuala Lumpur dan Pulau Pinang, memberikan mereka kemudahan akses tanpa kuarantin," katanya.


Sementara itu, Malaysia Airlines berkata, penerbangan yang diadakan semula ke Australia baru-baru ini juga akan menyaksikan pertambahan kepada tujuh kali seminggu ke Sydney daripada lima kali seminggu dan lima kali seminggu ke Perth daripada dua kali seminggu berikutan permintaan yang stabil untuk perjalanan di rantau Australasia.


"Dengan Satellite Golden Lounge Malaysia Airlines akan dibuka sepenuhnya tidak lama lagi, pelanggan boleh menjangkakan hidangan gaya bufet yang diadakan semula, menawarkan kemudahan untuk tetamu melihat dan menikmati pelbagai hidangan tempatan dan barat sebelum penerbangan mereka.


"Semua ruang istirahat syarikat penerbangan mematuhi langkah-langkah kesihatan dan keselamatan yang ketat, penggunaan wajib topeng muka dan sarung tangan pakai buang di kawasan bufet dan sanitasi biasa di kawasan umum," katanya.


TERKINI

Strategi, Tip Beli Tiket Penerbangan Harga Menarik dan Jadikan Kembara Menyeronokkan

Disusun Oleh : Mohd Ezli Mashut Membeli tiket penerbangan dengan harga menarik dan merancang kembara yang unik serta menyeronokkan memerluka...