Peringkat-peringkat kemunculan al-Massih ad-Dajjal

Peringkat Kemunculan Dajjal: "satu hari seperti setahun, satu hari seperti sebulan, satu hari seperti seminggu dan selebihnya seperti hari-hari kamu sekarang”.

Ingatlah dalam sebuah hadis yang paling penting bagaimana Baginda Nabi Muhammad SAW telah memberitahu bahawa apabila Dajjal dilepaskan di dunia, ia akan hidup di Bumi selama 40 hari.

Tanya kami; “Berapa lamakah Dajjal akan tinggal di bumi?”, jawab Rasullullah:

“Selama empat puluh (40) hari, satu hari sama seperti setahun, satu hari seperti sebulan, satu hari seperti seminggu dan selebihnya seperti hari-hari kamu sekarang”.Tanya kami; “Ya Rasullullah, ketika sehari seperti setahun, cukupkah kalau kami solat seperti solat sekarang ?”, jawab Rasullullah; “Tidak” tetapi hitunglah bagaimana pantasnya.

(HR Muslim)
Kesimpulan hadis ialah Dajjal hidup dalam 4 peringat, iaitu:
1 hari = Setahun
1 hari = Sebulan
1 hari = Seminggu
37 hari = Seperti hari kita

Apabila harinya seperti hari-hari kita, Dajjal akan berada dalam dimensi masa manusia. Tapi sebelum itu, pada 3 peringkat terawal, Dajjal telah wujud didunia akan tetapi Dajjal tidak berada dalam dimensi masa manusia kerana harinya tidak akan sama dengan hari kita. Apabila Dajjal berada dalam dimensi masa kita, kita akan boleh melihat dia pada waktu itu. Pada masa itu, Dajjal akan muncul sebagai seorang manusia (bukan lagi muncul dalam sistem pemerintahan dan tamadun seperti 3 peringat terawal).

Dajjal seorang yang berketurunan Yahudi, seorang pemuda yang bertubuh sasa dan berambut kerinting. Pada waktu itu, apabila Dajjal muncul di dunia dalam dimensi masa kita, Dajjal akan muncul dari arah Timur. Rasulullah SAW menuding jari baginda ke arah Timur sebanyak 20 kali.

Peringkat Pertama: "satu hari seperti setahun".

Dimanakah Dajjal pada peringkat ini?

kita bernasib baik kerana kita ada jawapannya dari Sahih Muslim. Hadis ini dikenali sebagai Hadis Tamim ad-Dari. Beliau pada mulanya merupakan seorang Kristian dan memeluk agama Islam dengan mengucap kalimah syahadah di Madinah. Beliau datang kepada Nabi Muhammad SAW dan meriwayatkan pengalaman yang beliau telah lalui (rujuk Bab Pertama di atas).

Ianya bermula di BRITAIN!
(Pax Britannica: Peringkat pemerintahan pertama Dajjal dalam dimensi masa berlainan)

Buktinya, pada tahun 1917, Setiausaha Kerajaan British, Lord Balfour telah mengumumkan Deklarasi Balfour. Pada masa itu Britain merupakan suatu kuasa besar dunia. Beliau mengumumkan dalam deklarasi tersebut bahawa Kerajaan British berhasrat untuk meneruskan usaha penempatan Kaum Yahudi di Palestin.

Pada tahun 1919, General British yang telah mengetuai angkatan tentera yang mengalahkan Kerajaan Turki Ottoman, dari perspektif kaum Yahudi, Tanah Suci Jerusalem telah dimerdekakan dan pada masa sama Britain telah menjadi sebuah kuasa dunia.

Britain kemudiannya menjadi kuasa pemerintah Tanah Suci dan Liga Bangsa pada masa itu telah menganugerahkan Britain kuasa mandat untuk mengawal Tanah Suci. Britain mengawal Tanah Suci dari tahun 1919 sehingga 1948.

Pada tahun 1948, Britain bertindak sebagai 'bidan' yang bakal menyambut kelahiran seorang bayi. 'Bayi' itu adalah Negara Israel.

Melihat kepada semua yang telah berlaku, Sheikh Imran telah membuat kesimpulan bahawa Pulau yang dijumpai oleh Tamim ad-Dari itu adalah Britain! Bermula dari Britain-lah, Dajjal telah dibebaskan dan memulakan misinya untuk menipu Bani Israel dan memperlihatkan kepada mereka bahawa Zaman Kegemilangan (II) mereka sudah kembali.

asasnya, semuanya terkandung dalam Hadis Sahih Muslim, iaitu Hadis Tamim ad-Dari. Semasa Dajjal melancarkan misinya dari Britain, Tanah Suci telahpun dimerdekakan dari pemerintahan Bukan Yahudi.

Semasa Dajjal berpangkalan di Britain, Yahudi telah kembali semula ke Tanah Suci serta Negara Israel dibangunkan kembali. Tiga daripada empat misi al-Massih yang disebutkan di atas telah berjaya dilaksanakan. Dengan ini, majoriti daripada Yahudi telah yakin bahawa semua ini (konon) adalah rahmat daripada Allah.

Apabila Dajjal berada pada waktu "satu hari bersamaan dengan satu tahun", dia berada di sebuah pulau (Britain) menurut hadis Sahih Muslim iaitu Tamim Ad-Dari, dimanakah dia berada pada waktu "satu hari bersamaan dengan satu bulan"...?

Peringkat Kedua: "satu hari seperti sebulan".

Dimanakah dia berada pada pada waktu "satu hari bersamaan dengan satu bulan"..? Adakah dia berpindah ke kawasan yang lain..? Sekiranya dia berpindah ke kawasan yang lain, bagaimana kita boleh mengenal pasti nya?

Sheikh Imran Hosein menggunakan kayu ukur untuk menentukan dan mengenalpasti samada Dajjal berpindah ke kawasan lain atau Dajjal tidak lagi berada dalam tempoh "satu hari bersamaan dengan setahun" adalah dengan melihat sekutu kepada Negara Israel itu sendiri, iaitu sekutu yang menjamin keselamatannya dan sekutu yang menyokongnya secara berterusan dan menjadikan Negara Israel itu semakin kuat. Adakah ia di Britain? Jawapannya adalah TIDAK.

Ada pihak lain yang mengambil alih daripada Britain sebagai sekutu yang strategik bagi Israel. Britain masih menjadi sekutu bagi Israel, akan tetapi sekarang ada sekutu lain yang lebih penting daripada Britain. Jawapannya adalah.. Amerika Syarikat.

Ianya berpindah ke Amerika Syarikat!
(Pax Americana: Peringkat pemerintahan kedua Dajjal dalam dimensi masa berlainan)

Amerika Syarikat (AS) secara tiba-tiba menjadi sekutu kuat bagi Israel pada masa sekarang. AS menyokong Israel dari segi kewangan, material dan juga dalam hal-hal ketenteraan. Sheikh Imran Hosein membuat kesimpulan mudah bahawa Dajjal tidak lagi berada di Britain pada waktu sehari bersamaan dengan sebulan.

Britain telah memberi laluan kepada negara lain untuk mengambil alih kuasa. Britain pernah menjadi kuasa besar dan pernah memerintah dunia, tetapi sekarang negara lain secara tiba-tiba telah mengambil alih dari Britain untuk menjadi kuasa pemerintah dunia dan menjadi sekutu kuat bagi Israel. Ini tidak lain tidak bukan adalah Amerika Syarikat. Bilakah peralihan 'setahun' ke 'sebulan' ini berlaku?

Bukti pertama ialah semasa Perang Dunia Kedua kerana semasa terjadinya Perang Dunia Kedua, semua tentera bersekutu di Benua Eropah untuk menentang Hitler, Arahan utama adalah berada dibawah Jeneral Eisenhower, seorang Jeneral Amerika. Ini adalah bukti kukuh yang menunjukkan bahawa AS telah mengambil alih daripada Britain.

Bukti yang kedua ialah semasa penghujung Perang Dunia Kedua iaitu pada tahun 1945, komuniti antarabangsa telah bersama-sama menganjurkan persidangan di Bretton Woods, di bahagian utara New York, untuk mencipta satu sistem kewangan antarabangsa yang baru.

Sebelum ini, London pernah menjadi pusat kewangan dunia semenjak Bank of England ditubuhkan lebih kurang 200 tahun lalu dan nilai mata wang tertinggi ketika itu adalah pound sterling British.

Tetapi sesuatu yang pelik telah berlaku di Bretton Woods iaitu Perjanjian Bretton Woods telah mengangkat nilai mata wang Dollar AS dan perjanjian itu juga telah menjadikan Washington sebagai pusat kewangan dunia kerana International Monetary Fund (IMF) dan Bank Dunia sekarang adalah terletak di Washington. Ini adalah bukti kedua yang menunjukkan bahawa Britain telahpun berundur diri dan AS telah mengambil alih kuasa pemerintah dunia.

Bukti yang ketiga adalah lebih dramatik daripada itu. Pada tahun 1952, satu revolusi telah tercetus di Mesir dan Raja Mesir, King Farouk telah digulingkan oleh angkatan tentera dan angkatan tentera telah mengiktiraf Jeneral Muhammad Naquib sebagai Presiden akan tetapi beliau hanya berperanan sebagai ketua perhimpunan kerana ada sekumpulan pegawai tentera lain yang sebenarnya lebih berkuasa.

Muhammad Naquib kekal menjasi presiden dari tahun 1952 sehingga tahun 1956. Tetapi pada tahun 1955, telah berlangsungnya persidangan penting antara negara Asia dan Afrika di Bandung, Indonesia.

Semasa persidangan di Bandung, Muhammad Naquib tidak hadir untuk mewakili Mesir tetapi diganti dengan Gamal Abdul Nasser. Itu adalah petanda terhadap siapa yang sebenarnya berkuasa. Pada tahun 1956, Gamal Abdul Nasser menggantikan Muhammad Naquib sebagai Presiden Mesir. Tidak lama selepas itu, pada tahun yang sama, Gamal Abdul Nasser telah menasionalisasikan Terusan Suez.

Terusan Suez dibina oleh seorang jurutera Perancis, Ferdinand de Lesseps. Dan kemudiannya pihak Britain dan Perancis bersama-sama menguasai Terusan Suez. Gamal Abdul Nasser ingin menasionalisasikan Terusan Suez dengan membawa tentera Britain dan Perancis keluar dari situ dan tentera Mesir kemudiannya mengambil alih Terusan Suez.

Ini secara terang-terangan merupakan satu bentuk konfrontasi terhadap Britain. Demi mempertahankan status sebagai kuasa besar, Britain telah memberi respon dengan mengeluarkan AS dari pakatan dan Britain kemudiannya bersama-sama dengan Perancis menyertai Israel dalam menceroboh Mesir. Mereka mendarat di Suez dan menawan Suez.

Askar Israel juga memasuki kawasan Semenanjung Sinai dan menawan seluruh Sinai dan tentera Israel tiba di Terusan Suez. Apa yang berlaku, Jeneral AS, Dwight Aisenhower berkata.. 'Tidak'! 'Saya tidak membenarkan pencerobohan ini berlaku' dan 'Undur tentera kamu dan Balik'!.

Perdana Menteri Britain pada masa itu, Sir Anthony Eden terpaksa mengundurkan tenteranya sama terjadi kepada tentera Perancis dan Israel oleh kerana Presiden AS berkata 'Tidak'! Ini adalah bukti ketiga dan juga paling dramatik yang AS telah mengambil alih daripada Britain sebagai kuasa pemerinah dunia.

Sheikh Imran Hosein tidak menyatakan tarikh-tarikhnya (kedatangan Dajjal) di sini sebab beliau mahu kita mengira sendiri. Pertama, itu adalah apabila satu harinya bersamaan dengan setahun, ini adalah waktu apabila satu harinya bersamaan dengan sebulan. Apa pula yang terjadi selepas itu? Sekarang adalah masa kalian untuk berfikir..

*Di setiap arteri-arteri kuliah Sheikh Imran. beliau tidak pernah lupa mengungkap 'Allah Knows Best' Allahu A'lam -Allah Lebih Mengetahui.

Peringkat Ketiga: "satu hari seperti seminggu".

Demi menyempurnakan misinya, Dajjal perlu bergerak dari waktu satu harinya bersamaan dengan sebulan kepada waktu satu harinya bersamaan dengan seminggu. Sekiranya dia berada di satu kawasan semasa satu harinya bersaman dengan setahun dan kawasan itu menjadi kuasa pemerintah, dan kemudian apabila satu harinya bersamaan dengan sebulan dia berpindah ke satu lagi kawasan baru dan negara itu juga menjadi kuasa pemerintah, dan apabila satu harinya bersamaan dengan seminggu dia akan berpindah ke kawasan atau negara ketiga dan negara ketiga ini akan menggantikan AS sebagai kuasa pemerintah dunia. akan tetapi, negara ini tidak akan memerintah lama dan hanya mengambil masa yang singkat. Negara manakah ia? Israel? ya. semestinya!

Ianya berpindah ke Israel!
(Pax Judaica: Peringkat pemerintahan ketiga Dajjal dalam dimensi masa berlainan)

Bukti pertama, tertubuhnya Negara Israel disebabkan oleh Kerajaan AS dan adanya orang seperti Jonathan Pollard. Negara Israel mempunyai senjata-senjata nuklear yang cukup untuk sekali lagi menjadi kuasa besar dunia.

Tetapi untuk mendapat pengiktirafan sebagai kuasa pemerintah dunia, Israel hendaklah mempunyai sesuatu yang hebat untuk dpertontonkan, sesuatu yang berkaitan dengan ketenteraan yang tidak pernah dilakukan sebelum ini. Apabila Israel berjaya melakukannya, ia hendaklah keluar dari latihan ketenteraan itu dan mucul sebagai sebagai kuasa dominan di kawsan tersebut supaya semua kawasan di sekitar Israel.

Bukti kedua, Semasa Britain menjadi kuasa pemerintah dunia dahulu, London pernah menjadi pusat kewangan dunia.

Semasa AS menjadi kuasa pemerintah dunia, Washington pernah menjadi pusat kewangan dunia dibantu oleh New York.Sekiranya Israel perlu mengambil alih kuasa pemerintah dunia, sesuatu yang dramatik juga perlu berlaku dalam sistem kewangan di seluruh dunia.

Dan kesan daripada itu, pusat kewangan dunia telah beralih kepada Jerusalem.

Sistem kewangan antarabangsa sekarang berlandaskan kepada penggunaan wang kertas (penipuan). Sistem kewangan ini memang merupakan satu penipuan kerana keseluruhan sistem kewangan dunia berhubung kepada satu matawang iaitu AS Dollar kerana apabila matawang AS Dollar jatuh, ia akan menjatuhkan keseluruhan sistem. jadi, bolehkah nilai matawang AS Dollar jatuh? Jawapannya ialah 'Ya'. Sesuatu akan berlaku yang mana akan menjatuhkan nilai matawang AS Dollar.

Baginda Nabi Muhammad SAW pernah bersabda maksudnya "akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai (sebagai wang) kecuali Dinar (emas) & Dirham (perak)" Musnad Imam Ahmad Bin Hambal.

Kita terpaksa menanggung akibat itu sekarang kerana mengabaikan sunnah baginda iaitu syiling emas dan perak. Sistem kewangan antarabangsa sekarang berada di bawah kawalan sistem perbankan Yahudi.

Jika mereka mahu, mereka boleh saja menjatuhkan nilai AS dollar hari ini kerana mereka mampu melakukannnya kerana Washington telah mencetak wang kertas terlalu banyak . Kesimpulannya, dua perkara berlaku iaitu pertama, sistem kewangan perlu jatuh dan selepas itu, Yahudi akan menguasai kewangan dunia. Kedua, mereka haruslah mempunyai sistem ketenteraan yang mantap.

Dan apabila tentera Israel ini mula menyerang, mereka menggunakan hujah 'kami terdesak' dan cuba mempertahankan diri mereka. Untuk melakukan semua ini, prosesnya bermula di mana Ariel Sharon memasuki Masjid al-Aqsa bersama dengan 1000 askar Israel dalam tindakannya yang bertujuan untuk menimbulkan provokasi supaya semangat Intifada dihidupkan kembali.

Apabila pembunuhan berlaku, Israel akan mula berbicara tentang keamanan tetapi pada masa yang sama mereka terus membunuh untuk membangkitkan semangat orang Palestin. Dan apabila penindasan terus meningkat, ia akan mula membangkitkan kesedaran di kalangan orang Arab untuk bersekutu menentang Israel.

Maka, serangan ketenteraan itu akan dilancarkan tidak lama lagi. Sheikh Imran Hosein berpendapat bahawa apabila semua itu terjadi, ia adalah waktu yang paling sesuai untuk melumpuhkan sistem kewangan antarabangsa dunia.

Sepanjang tempoh sebelum ketibaan Dajjal, Peperangan Dunia III akan berlaku dan kekejaman berleluasa serta ia dijangka berlarutan lebih kurang 19 tahun sehingga ketibaan Imam Mahdi dan Nabi Isa. *rujuk Sea of Galilee.

Di zaman ini, Israel akan menguasai dunia dan menggunakan Electronic atau Chip Money. Sistem yang sama diimplementasikan di seluruh dunia melalui cip yang diletakkan pada kad pengenalan. Ketika itulah, Dajjal akan berpindah dari waktu satu harinya bersamaan dengan sebulan kepada satu harinya bersamaan dengan seminggu.

**Sheikh Imran menyatakan inilah Zaman kita huni sekarang di mana dimensi masa sehari bersama seminggu Dajjal.

Rujuklah Sea of Galilee dan hari kekeringannya. anda pasti mengetahui telahan Sheikh Imran ini adalah BENAR bersumberkan al-Quran dan Hadis.

Janganlah kita pandai mengungkap "Allah tidak pernah beritahu perkara ini @ Allah Lebih Maha Mengetahui @ Hanya kepada Allah lah terserah perkara-perkara ghaib" sedangkan kita tidak pernah berbuat sesuatu menggunakan akal kurniaan-Nya dan hanya berpeluk tubuh menunggu Hari Kiamat tiba. Kata Sheikh, inilah golongan ''kal an'am''.

Peringkat Keempat: "37 hari sama seperti hari kita".

Israel akan muncul sebagai kuasa pemerintah dunia dan tanggapan mula timbul bahawa ini adalah kebangkitan semula Zaman Kegemilangan (II).

Hanya ketika itu, Dajjal akan muncul pada harinya bersamaan dengan hari-hari kita yang biasa. Sheikh Imran berpendapat bahawa, Dajjal akan menjadi pemimpin Israel dan dari Jerusalem dia akan memerintah dunia.

Dia juga akan menyempurnakan misinya dan Zaman Kegemilangan (II) akan dibangkitkan semula. Tetapi, Bani Israel tidak akan sedar bahawa mereka sedang diperdaya oleh Dajjal.

Ianya berpusat di Jerusalem, Israel! (Pusat Pemerintahan keempat Dajjal dalam dimensi masa manusia yang NYATA)

Dan selepas itulah, Imam al-Mahdi akan muncul. Akan tetapi, Imam al-Mahdi tidak akan muncul sehinggalah air sudah kering di Laut Galilee.

Apabila Imam al-Mahdi muncul, Nabi Isa a.s akan diturunkan dan beliau akan membunuh Dajjal. Akan Tetapi, Nabi Isa a.s tidak akan muncul sehingga air di Laut Galilee sudah kering. Ketika itu Tanah Suci akan dimerdekakan.

Nabi Muhammad SAW bersabda:

"Apabila kalian melihat kelibat bendera hitam datang dari arah Khurasan, pergilah menyertai angkatan tentera itu walaupun kalian terpaksa merangkak di atas ais. Pergilah menyertai angkatan tentera itu! Sebab khalifah Allah, Imam al-Mahdi menyertai angkatan tentera itu dan tiada siapa yang mampu menghalang mereka sehinggalah mereka tiba di Jerusalem"

Hadis Sunnah at-Tirmidzi.

Sheikh Imran Hosein mengingatkan golongan sekular bahawa kita tiada masa lagi untuk berdebat dengan mereka yang berlainan pendapat dengan kita. Mereka boleh memilih untuk tidak percaya sebab kita tidak kisah kerana hakikatnya telah kita ketahui. Pengembaraannya telah bermula! kita tahu, cuma tinggal sedikit masa saja lagi.

Apabila tentera Islam berjaya menjatuhkan Negara Israel, Tanah Suci akan dimerdekakan. Pengikut sebenar Nabi Ibrahim a.s akan mengambil alih Tanah Suci. Negara Israel Nabi Sulaiman a.s akan dibangunkan semula oleh Nabi Isa a.s.

Nabi Muhammad SAW bersabda:
"Isa a.s akan memerintah sebagai 'hakimul adil' (pemimpin yang adil dari Jerusalem)"

Jadi apa yang telah diriwayatkan telah menjadi kenyataan dan Zaman Kegemilangan juga akan berulang kembali, tetapi hanya pengikut Nabi Muhammad SAW yang akan mewarisi legasi Nabi Sulaiman a.s

Pengiraan secara rawak tahun kedatangan Dajjal (Allahu A'lam)

Untuk penerangan lebih lanjut tentang perkara ini sila rujuk buku "Jerusalem in the Quran" menyatakan pembahagian tempoh seperti di bawah:

1 hari seperti Setahun = Britain = Pound (Pax Britannica)
1 hari seperti Sebulan = Amerika Syarikat = Dollar (Pax Americana)
1 hari seperti Seminggu = Israel = Electronic Money/Chemtrail? (Pax Judaica)
37 hari = Zaman seperti hari kita, iaitu zaman kemunculan Dajjal dan memerintah dunia
secara NYATA dalam dimensi masa manusia.

**Pendapat Sheikh Imran dalam bukunya 'Jerusalem in the Quran' berpandukan situasi kebangkitan di negara Arab, berkemungkinan peperangan ini akan terjadi kurang dari 30 tahun dari sekarang.

Rujukan lain yang agak menarik menyatakan kemunculan Dajjal pada tahun 2033 (Allahu a'lam). Ini kerana Rasulullah SAW menyatakan kehidupan Dajjal semasa 3 peringkat pertama tidak seperti hari-hari kita, dan meminta (umat) menghitung harinya.

Apakah maksud ini?

-Maksudnya, kita perlu membuat kiraan matematik dan menghitung untuk mendapatkan tarikh kemunculan Dajjal. Oleh itu, persoalannya ialah apakah jumlah hari selain hari kita?

JAWAPANNYA, terkandung dalam surah al-Hajj:47

“…Dan (katakanlah kepada mereka): sesungguhnya satu hari dari hari-hari azab di sisi
Tuhanmu adalah menyamai SERIBU TAHUN dari yang kamu hitung...”;al-Hajj:47

Kini kita menemukan fakta dari sumber rujukan sahih iaitu al-Quran bahawa 1 hari bersamaan 1,000 tahun, dan fakta lain ialah terdapat 12 bulan atau 52 minggu di dalam setahun. Selainnya, tahun dikira mestilah mengikut tahun Hijrah dan bukan tahun Gregorian. Hanya Allah berkuasa menentukan kiraan masa dan bilangan tahun.

“…Dia lah yang menjadikan matahari bersinar-sinar (terang-benderang) dan bulanbercahaya, dan Dia lah yang menentukan perjalanan tiap-tiap satu itu (berpindah-randah) pada tempat-tempat peredarannya masing-masing) supaya kamu dapatmengetahui bilangan tahun dan kiraan masa…”;al-Yunus :5

Oleh itu, sedarlah semua. lihatlah dengan mata hati.. bahawa Dajjal telah muncul dalam kehidupan kita, akan tetapi kehidupan Dajjal yang kita huni sekarang tidak berada di dalam dimensi masa manusia di dunia.

(contohnya: Malaikat wujud disekeliling kita, akan tetapi, malaikat berada dalam dimensi masa yang berbeza dengan manusia)

Huraian al-Quran & Hadis dalam mendefinisikan taarif dimensi masa manusia dan bukan manusia berbeza ialah:

Dajjal hidup selama 40 hari:

Peringkat Pertama: 1 hari = Setahun = setahun (Dajjal) bersama 1,000 tahun (dimensi masa manusia)
Peringkat Kedua: 1 hari = Sebulan = iaitu 1,000 tahun/12 bulan = 83 tahun (dimensi masa manusia)
Peringkat Ketiga: 1 hari = Seminggu = 1,000 tahun/52 (minggu) = 19 tahun (dimensi masa manusia)
Peringkat Keempat: 37 hari = hari dimana Dajjal berada dalam dimensi masa manusia.

Dari kiraan ini, kita mendapati kehidupan Dajjal selama 1,000 tahun pada peringkat pertama, 83 tahun pada peringkat kedua, dan 19 tahun pada peringkat ketiga. Teori kiraan mengikut tahun Hijrah menyatakan Ya’juj & Ma’juj memecah tembok pada tahun 353 Hijrah (965 AD) (kaum Khazar mula aktif berdagang pada 850 AD).

Oleh itu: (fahamilah secara terperinci)

353 Hijrah + 1,000 tahun = 1353 Hijrah (Tahun 1935 AD)
= Zaman Dajjal menguasai Europe (Britian) & kejatuhan Britain
1353 Hijrah + 83 tahun = 1436 Hijrah (Tahun 2014 AD) *Zaman Kita Huni Hari Ini.
= Zaman Dajjal menguasai Amerika dan peralihan kepada Israel iaitu bermulanya Perang Dunia III

*(saudaraku, kita berada diakhir peringat kejatuhan Amerika sebelum peralihan kepada Israel) sedikit masa lama untuk berpindah ke peringkat ketiga.

1436 Hijrah + 19 tahun = 1455 Hijrah (2033 AD)

= Zaman Dajjal menguasai Israel dan penderitaan Perang Dunia III yang berpanjangan
= Kemunculan Imam Mahdi & Nabi Isa

*peringkat dimana saintis Yahudi menyatakan bahawa Sea of Galilee akan kering dalam masa 50 tahun dari sekarang lebih kurang seperti pendapat Sheikh Imran yang menyatakan bahawa Sea of Galilee akan kering dalam masa kurang 40 tahun lagi)

**** INGAT! Walaubagaimanapun, kesemua kiraan tarikh sekadar teori dengan kebenaran tarikh sebenar yang BELUM PASTI terbukti. (Allahu a'lam) Kebenaran yang telah terbukti ialah tembok menyekat Ya’juj & Ma’juj terbuka dan mereka meluru turun dari kuasa pemerintahan (al-Anbiyaa’:95-96).

Bukti jelas yang lainnya ialah tuhan yang mereka sembah adalah Lucifer (Iblis). Kebenaran lain yang terbukti ialah tembok tidak berupaya ditebuk dan dinyatakan ayat 97 surah al-Kahfi telah ditebuk dan berlubang semenjak zaman kehidupan Rasulullah saw. Allah Knows Best!

Did U.S. forces use secret stealth helicopters in bin Laden raid?By OLIVER TREE
Last updated at 10:10 PM on 4th May 2011They managed to penetrate Pakistani airspace, hover for 40 minutes, and flee undetected towards Afghanistan until the very last minute.


And now, pictures of the wrecked helicopter that crashed in Osama bin Laden's compound may shed new light on how Navy SEAL raiders snuck into Abbottabad without alerting Pakistani forces - by using secret 'stealth' helicopters.


Pictures of the downed chopper's heavily damaged tail section bear a striking resemblance to the smooth angular design of other stealth aircraft and have left aviation experts struggling to identify the unknown machine.

Scroll down for video


Stealth: The strange design of the rotor tail has led many to speculate that U.S. Navy SEALs used a secret stealth helicopter in Sunday's raids

Stealth: The strange design of the rotor tail has led many to speculate that U.S. Navy SEALs used a secret stealth helicopter in Sunday's raids


Unknown: Distinctive features, such as the smooth and angular outer shell, covered rotor blades and pointed rear end have bamboozled aviation experts

Unknown: Distinctive features, such as the smooth and angular outer shell, covered rotor blades and pointed rear end have bamboozled aviation experts


The pictures have left aviation experts scratching their heads, with several concluding it must be a new, as yet unknown helicopter design.


Bill Sweetman, editor of Aviation Week said the pictures show a 'stealth-configuration' on the wrecked rotor housing.


  He said: 'Well, now we know why all of us had trouble ID'ing the helicopter that crashed, or was brought down, in the Osama raid.


  'It was a secretly developed stealth helicopter, probably a highly modified version of an H-60 Blackhawk.'


  Citing pictures shown on MailOnline, he added: 'Photos show that the helicopter's tail features stealth-configured shapes on the boom and tip fairings, swept stabilizers and a 'dishpan' cover over a non-standard five-or-six-blade tail rotor.


  'The willingness to compromise this technology shows the importance of the mission in the eyes of US commanders - and what we're seeing here also explains why Pakistani defences didn't see the first wave (at least) coming in.


  'No wonder the team tried to destroy it.'


  Standard: The UH-60 Black Hawk is a workhorse with U.S. forces, with over 1000 currently serving across the Army, Navy and Airforce

  Standard: The UH-60 Black Hawk is a workhorse with U.S. forces, with over 1000 currently serving across the Army, Navy and Airforce


  Stealth: The strange design of the rotor tail has led many to speculate that U.S. Navy SEALs used a secret stealth helicopter in Sunday's raids
  A US Army Blackhawk helicopter

  Comparison: The rotor of the crashed 'stealth' helicopter (left) from Sunday's raid and a close up of a standard UH-60 Black Hawk helicopter


  It was previously thought that the Navy SEAL teams involved in last Sunday's attack used modified MH-60 Black Hawk or Sea Hawk variant helicopters in the raid - although the White House would not confirm or deny what type of helicopter was used.


  Initially the plan was for the SEAL teams to 'fast rope' from the hovering 'Black Hawks', but according to the White House and defence officials, one of the helicopters developed a mechanical fault and had make a 'hard landing'.


  Equipped: SEALs and other special forces have access to the latest military hardware, potentially explaining why they would have used an experimental or secret helicopter type

  Equipped: SEALs and other special forces have access to the latest military hardware, potentially explaining why they would have used an experimental or secret helicopter type


  ID: The rear end bears no resemblance to that of the Black hawk typically used by special forces

  ID: The rear end bears no resemblance to that of the Black hawk typically used by special forces


  As the U.S. special forces fled bin Laden's compound, they destroyed the crippled helicopter, leaving what they thought were only charred remains.


  Discussing the intriguing pictures, a writer for website Defense Tech dismissed speculation the new craft was a modified version of the MH-60.


  He said: 'All I’ll say is that it sure doesn’t look like it came off even a modified MH-60 Black Hawk. It looks like a stealthy new aircraft.'


  Previous: Experts have speculated the 'clasified' helicopter could be a descendant of the now abandoned RAH-66 Comanche stealth helicopter project - seen here in prototype testing

  Previous: Experts have speculated the 'clasified' helicopter could be a descendant of the now abandoned RAH-66 Comanche stealth helicopter project - seen here in prototype testing


  Experts are now speculating the mysterious helicopter may be a descendant of the abandoned RAH-66 Comanche stealth helicopter project.


  The Comanche, in development since 1984, reached the working prototype phase before it was cancelled in 2004.


  It has been suggested that the military could have kept a few examples of the Comanche for use on high priority missions such as last Sunday's raid on the bin Laden compound.


  The UH-60 Black Hawk helicopter, manufactured by Sikorsky, first entered service with the U.S. army in 1979.


  Since then, the $44 million helicopter has become a workhorse across all branches of the American military, with U.S. forces currently operating 1,349.


  There are numerous variations on the basic design, with special forces typically using the highly modified MH-60 variant.

  The Black Hawk, which first began flying in 1978, has a crew of three or four and can carry 11 soldiers equipped for combat.


  Eyes: 'The Beast of Kandahar' i.e. the secretive RQ-170 surveillance drone, was said to have filmed the daring raid and transmitted it back to the President in real time

  Eyes: 'The Beast of Kandahar' i.e. the secretive RQ-170 surveillance drone, was said to have filmed the daring raid and transmitted it back to the President in real time


  The new 'stealth' helicopter may not have been the only secret weapon used last Sunday.


  Navy SEAL teams have access to the latest weaponry and have the pick of any hardware deemed necessary to carry out the job.


  It is alleged that during the killing of bin Laden in Abbottabad, the SEALS involved were supported by the Air Force's secretive RQ-170 pilot less drone- dubbed 'The Beast of Kandahar'.


  The Air Force denied the futuristic looking weapons existence until 2009 and has never released an official photo of the reconnaissance aircraft.


  Obama Fakes News Of Osama Bin Laden Death  December 26, 2001, Fox News Bin Laden Already Dead
  Usama bin Laden has died a peaceful death due to an untreated lung complication, the Pakistan Observer reported, citing a Taliban leader who allegedly attended the funeral of the Al Qaeda leader. http://www.foxnews.com/story/0,2933,41576,00.html

  Report: Bin Laden Already Dead

  Wednesday, December 26, 2001

  Usama bin Laden has died a peaceful death due to an untreated lung complication, thePakistan Observer reported, citing a Taliban leader who allegedly attended the funeral of the Al Qaeda leader.

  "The Coalition troops are engaged in a mad search operation but they would never be able to fulfill their cherished goal of getting Usama alive or dead," the source said.

  Bin Laden, according to the source, was suffering from a serious lung complication and succumbed to the disease in mid-December, in the vicinity of the Tora Bora mountains. The source claimed that bin Laden was laid to rest honorably in his last abode and his grave was made as per his Wahabi belief.

  About 30 close associates of bin Laden in Al Qaeda, including his most trusted and personal bodyguards, his family members and some "Taliban friends," attended the funeral rites. A volley of bullets was also fired to pay final tribute to the "great leader."

  The Taliban source who claims to have seen bin Laden's face before burial said "he looked pale ... but calm, relaxed and confident."

  Asked whether bin Laden had any feelings of remorse before death, the source vehemently said "no." Instead, he said, bin Laden was proud that he succeeded in his mission of igniting awareness amongst Muslims about hegemonistic designs and conspiracies of "pagans" against Islam. Bin Laden, he said, held the view that the sacrifice of a few hundred people in Afghanistan was nothing, as those who laid their lives in creating an atmosphere of resistance will be adequately rewarded by Almighty Allah.

  When asked where bin Laden was buried, the source said, "I am sure that like other places in Tora Bora, that particular place too must have vanished."


  ISLAMABAD, Pakistan (CNN) --Pakistan's president says he thinks Osama bin Laden is most likely dead because the suspected terrorist has been unable to get treatment for his kidney disease.

  "I think now, frankly, he is dead for the reason he is a ... kidney patient," Gen. Pervez Musharraf said on Friday in an interview with CNN.

  Musharraf said Pakistan knew bin Laden took two dialysis machines into Afghanistan. "One was specifically for his own personal use," he said.

  "I don't know if he has been getting all that treatment in Afghanistan now. And the photographs that have been shown of him on television show him extremely weak. ... I would give the first priority that he is dead and the second priority that he is alive somewhere in Afghanistan."

  U.S. officials skeptical

  VIDEO
  Pakistani President Pervez Musharraf gives an exclusive interview with CNN's Tom Mintier

  Part 1 | 2 | 3
  (QuickTime, Real or Windows Media)

  In Washington, a senior Bush administration official said Musharraf reached "reasonable conclusion" but warned it is only a guess.

  "He is using very reasonable deductive reasoning, (but) we don't know (bin Laden) is dead," said the official, who requested anonymity. "We don't have remains or evidence of his death. So it is a decent and reasonable conclusion -- a good guess but it is a guess."

  The official said U.S. intelligence is that bin Laden needs dialysis every three days and "it is fairly obvious that that could be an issue when you are running from place to place, and facing the idea of needing to generate electricity in a mountain hideout."

  Other U.S. officials contradicted the reports of bin Laden's health problems, saying there is "no evidence" the suspected terrorist mastermind has ever suffered kidney failure or required kidney dialysis. The officials called such suggestions a "recurrent rumor."

  Gen. Tommy Franks, the commander of U.S. forces in central and southwest Asia, said Friday that he had not seen any intelligence confirming or denying Musharraf's statements on bin Laden's condition.

  The United States has said that bin Laden is the prime suspect in the September 11 attacks on the World Trade Center and the Pentagon that killed about 3,000 people.

  Hunt for bin Laden

  The United States launched its campaign in Afghanistan after the country's ruling Taliban refused to turn over bin Laden.

  Earlier this week U.S. Defense Secretary Donald Rumsfeld said he believed bin Laden and Taliban spiritual leader Mullah Mohammed Omar were inside Afghanistan but "we are looking at some other places as well from time to time."

  Rumsfeld noted there were dozens of conflicting intelligence reports each day and said most of them were wrong. Most of the reports are based on sightings by local Afghans that cannot be verified.

  There are reports that bin Laden and his convoys have been sighted recently by a Predator unmanned aerial vehicle.

  A senior Defense Department source said the lack of credible information about the two was so severe that many officials believe the U.S. would catch bin Laden or Omar only through pure luck, or an "intelligence break" -- essentially one of their associates turning them in.

  Top CIA analysts who track bin Laden and Omar have been asked for their best assessment on the two men's whereabouts. That has led to a variety of thoughts, placing bin Laden in Afghanistan, in Pakistan or Iran, on the open ocean onboard a ship, or headed north through Tajikistan or Uzbekistan -- if he is still alive.

  The videotape seen worldwide several weeks ago of bin Laden talking about the September 11 attacks was made in Kandahar. He then apparently disappeared -- possibly going north to Tora Bora.

  Franks said there was evidence bin Laden was in Tora Bora but he gave no indication of when that might have been. In October, intelligence officials thought they had bin Laden pinned down to a 10-square-mile area in the eastern central mountains of Afghanistan.

  Two senior military officers told CNN it would not have been hard for bin Laden to change location several times because vast areas of Afghanistan are virtually unseen by the U.S. military, and he would have been even harder to spot if he moved without his telltale large security contingent.

  Even before the war, bin Laden moved around frequently, making it difficult for the United States to determine his location and launch an attack against him


  ISLAMABAD, Pakistan (CNN) - Pakistan's president says he thinks Osama bin Laden is most likely dead because the suspected terrorist has been unable to get treatment for his kidney disease.

  "I think now, frankly, he is dead for the reason he is a ..kidney patient," Gen. Pervez Musharraf said on Friday in aninterview with CNN.

  Musharraf said Pakistan knew bin Laden took two dialysis machines into Afghanistan. "One was specifically for his own personal use," he said.

  "I don't know if he has been getting all that treatment in Afghanistan now. And the photographs that have been shown of him on television show him extremely weak. ... I would give the first priority that he is dead and the second priority that he is alive somewhere in Afghanistan."

  Why fake the news that bin Laden was killed by US forces in 2011 when bin Laden has been dead for almost 10 years? To distract the American people from the hot topic of another Obama fake - live birth certificate. People still don't recognize Obama as an eligible president of the United States.


  A large number of Americans still believe Obama was not born in the US. Obama spent $million (using tax dollars) on a team of lawyers to prevent any investigation into Obama's eligibility. He refused to release the long form birth certificate for 2 years. Then out of the blue he authorizes its release. If it smells fishy it stinks

  Reason 2 - Obama's presidency is a complete failure. The US lost the war in Afghanistan. The World's most technologically advanced military couldn't defeat a small band of Afghan freedom fighters, even after 10 years, over 1,465 US soldiers killed, 11,032 American soldiers wounded in action in Afghanistan and $billions spent.  Obama is using the fake news of bin Laden's death in an effort to win back some support for his failed presidency. He will now claim that he is the president who killed bin Laden and with the death of bin Laden the US military can falsely and shamefully declare that their mission in Afghanistan was a success. Afghanistan is another Vietnam. Another war lost by the most advanced military on Earth.
  Former officials with Pakistan's military and intelligence service say the US wrongfully claims it has killed bin Laden in Pakistan to invade the country for harboring the terror leader.

  United States President Barack Obama announced late Sunday that the al-Qaeda leader had been killed in a US military attack on a residence in the Pakistani city of Abbottabad north of the capital, Islamabad.

  US reports claim that bin Laden had been living in a house near a Pakistani military base since 2005.

  Speaking to the international Urdu daily Ausaf, the former officials said the terror mastermind had been killed elsewhere, questioning the reason for which the media had not broadcast the whereabouts and the manner of his death.

  Citing the interviewees, who included General Mirza Aslam Beig, a former chief of Army staff, the newspaper said, “It is a fact that Osama bin Laden has been killed, but he has not been killed in Pakistan and this is evident in interviews with the locals and eyewitnesses.”

  They cited remarks by Haidar Ali -- one Abbottabad local, who owns a house near the alleged bin Laden residence and had closely witnessed the US operation.

  They quoted Ali as saying, “If Osama bin Laden was in the house, us and neighbors would surely be notified of his presence. The house belongs to a Pakistani of Pashtun decent and has been built in 2005 and was resided by a number of his family members.”

  The interviewees also asked whether it was possible that the operation has not even claimed the life of one American trooper given the al-Qaeda militants' “special skills and commando training.”

  They added that it was not possible that bin Laden had been living close to a military base as well as Pakistan's garrison city of Rawalpindi for five years without the country's military and intelligence apparatus being informed.

  “Bin Laden has been killed somewhere else, but since the US intends to extend the Afghan war into Pakistan and accuse Pakistan and obtain a permit for its military's entry into the country, it has devised the scenario (about his death).”

  Pakistan's former Prime Minister Benazir Bhutto said in a 2007 interview following a failed assassination attempt on her, that bin Laden has been “murdered” years ago.

  edited : Mohd Ezli Mashut

  TERKINI

  18 Destinasi Dan Tempat Penting MESTI DIKUNJUNGI Di Sekinchan

     Sumber Foto : CelcomDigi Disediakan Oleh : Mohd Ezli Mashut Sekinchan, sebuah perkampungan nelayan dan kawasan pertanian yang terletak di...