Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair Dinobat Lapangan Terbang 5 Bintang Kali Kedua

Foto Sumber: waytogo - Cebu Pacific

INFO TRAVEL & PENERBANGAN: Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair telah disenaraikan untuk tahun kedua berturut-turut sebagai sebuah Lapangan Terbang 5 bintang*¹, kedudukan lapangan terbang paling tinggi di dunia, di dalam kategori Lapangan Terbang Serantau*² .

Dalam usaha untuk menangani pelbagai keperluan oleh pelancong antarabangsa yang semakin meningkat, Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair berhasrat untuk menjadi sebuah lapangan terbang yang lebih mudah untuk digunakan dan lebih selesa.

Dalam kaji selidik SKYTRAX*³, yang merangkumi lebih 500 kategori penilaian lapangan terbang, Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair menduduki tempat yang amat tinggi di dalam "perkhidmatan kakitangan Lapangan Terbang" dan "kebersihan Lapangan Terbang" di antara lapangan terbang yang lain.

Foto Sumber: Pinterest

Selain itu, Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair telah juga dianugerahkan dengan "Anugerah Lapangan Terbang Dunia", satu penarafan lapangan terbang antarabangsa yang didasarkan kepada perkhidmatan pelanggan, sebagai "Lapangan Terbang Serantau Terbaik di Dunia" (untuk tahun keempat berturut-turut sejak tahun 2015) dan "Lapangan Terbang Serantau Terbaik-Asia" (untuk tahun ke-8 berturut-turut sejak tahun 2011). Keputusan untuk tahun 2019 akan diumumkan pada Mac 2019.

Chubu Centrair ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pelancong yang menggunakan kemudahan kami. Dari sekarang secara keseluruhannya lapangan terbang itu akan menetapkan sasaran yang lebih tinggi dan ia akan meningkatkan usaha untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih baik.

Foto Sumber: Pacific Islands Simulation


Untuk maklumat lanjut:
https://skytraxratings.com/chubu-centrair-airport-certified-as-5-star-regional-airport

*¹ Lapangan Terbang 5 bintang: senarai lapangan terbang selain dari Lapangan Terbang Antarabangsa Chubu Centrair.

*² Lapangan Terbang Serantau: kategori ini meliputi lapangan terbang yang terletak di kawasan bukan ibu negara yang memberi tumpuan kepada penerbangan domestik, satu media penerbangan antarabangsa yang mencakupi 6 jam, atau satu minoriti penerbangan benua.

*³ SKYTRAX: ditubuhkan di Britain pada tahun 1989 sebagai sebuah syarikat penarafan pengangkutan udara.

Hubungi

Central Japan International Airport Co., Ltd.
Takamichi Chiba, +81-569-38-7775
Perhubungan Awam
centrair-application@cjiac.co.jp

Sumber : Central Japan International Airport Co., Ltd.

TERKINI

Strategi, Tip Beli Tiket Penerbangan Harga Menarik dan Jadikan Kembara Menyeronokkan

Disusun Oleh : Mohd Ezli Mashut Membeli tiket penerbangan dengan harga menarik dan merancang kembara yang unik serta menyeronokkan memerluka...