Malaysia Airlines, Firefly & MHholidays Tawar Tambang Murah Ke Langkawi


Menjelang pembukaan semula sektor pelancongan Langkawi pada Hari Malaysia ini, anak syarikat Malaysia Aviation Group Bhd (MAG), Malaysia Airlines, Firefly dan MHholidays menawarkan tambang rendah untuk tempahan yang dibuka sekarang sehingga 30 September depan untuk perjalanan antara 16 September hingga 31 Oktober 2021.

Dalam kenyataan media pada 10 September 2021/Jumaat, MAG berkata pelanggan yang lengkap dua dos suntikan vaksin COVID-19 dapat memulakan percutian mereka dengan tambang Economy Lite Malaysia Airlines serendah RM89 untuk perjalanan sehala semua dalam satu dan menikmati kemudahan seperti elaun bagasi kabin tujuh kilogram (kg) dan makanan percuma.

"Pelanggan yang mahu kemudahan perjalanan yang lancar boleh memilih tambang Economy Flex untuk faedah tambahan termasuk perubahan tarikh tanpa had dan tiada bayaran yang dikenakan, pemulangan wang percuma tanpa dikenakan fi, fleksibiliti "Go Show" (mengubah masa penerbangan), keutamaan daftar masuk, keutamaan menaiki pesawat (boarding) dan elaun bagasi daftar masuk sebanyak 35 kilogram," katanya.

Sementara itu, Firefly memberi tawaran menarik dengan tambang serendah RM19 dari Pulau Pinang ke Langkawi dan RM69 dari Subang ke Langkawi dengan diskaun sebanyak RM50 sebagai insentif kepada individu yang sudah menerima suntikan vaksinasi lengkap.

Pelanggan boleh memanfaatkan perkhidmatan penerbangan 28 kali seminggu Malaysia Airlines ke Langkawi dari Lapangan Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan perkhidmatan Firefly sebanyak 10 kali seminggu dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah di Subang, Selangor.

MHholidays, cabang operasi pelancongan Malaysia Airlines menawarkan diskaun 50 peratus untuk tiket penerbangan dan pakej hotel di hotel empat hingga lima bintang yang terpilih, antaranya Datai Langkawi, Berjaya Langkawi Resort, Pelangi Beach Resort and Spa, dan Vivanta Langkawi Rebak Pulau.

"Pelanggan digalakkan untuk mendapatkan maklumat mengenai gelembung pelancongan terkini Langkawi oleh oleh Majlis Keselamatan Nasional (MKN) di https://www.mkn.gov.my/web/ms/sop-perintah-kawalan-pergerakan/.

Maklumat lanjut boleh didapati di https://www.malaysiaairlines.com/my/en.html atau https://www.fireflyz.com.my serta https://holidays.malaysiaairlines.com.


'TAWARAN GILA-GILA' : AirAsia Tawar Penerbangan Ke Langkawi Serendah RM12 Sehala


    Foto Sumber: Airbus


AirAsia memperkenalkan nilai terbaik untuk tempahan penerbangan, hotel dan kombo SNAP menerusi kerjasama dengan peserta industri pelancongan di Langkawi sempena pembukaan gelembung perjalanan bermula 16 September 2021.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Malaysia berkata tawaran menarik itu bagi memastikan pengalaman perjalanan dengan tahap keselamatan tertinggi sebelum dan semasa penerbangan di seluruh operasinya.

Riad Asmat berkata penerbangan ke Langkawi dari Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Johor Bahru, Ipoh dan Kota Bharu daripada serendah RM12 sehala. 

"Tempah di airasia Super App pada ikon 'Flights' dari sekarang hingga 19 September 2021 untuk perjalanan antara 16 September 2021 dan 26 Mac 2022.

"Anda juga boleh menempah kenderaan untuk ke lapangan terbang terus dari airasia Super App melalui airasia ride, dengan nilai terendah di pasaran daripada RM55 sehala (hanya tersedia untuk Lembah Klang sahaja) dengan menggunakan kod promosi RIDE55 dari sekarang hingga 30 September 2021.

"Rebutlah tawaran kombo SNAP dengan penerbangan dua hala dan penginapan 3 hari 2 malam daripada RM99 untuk seorang di hotel bertaraf 4 hingga 5 bintang di Langkawi. Tawaran terhad ini bermula dari 9 September untuk tempoh perjalanan antara 16 September dan 31 Disember 2021," katanya dalam kenyataan media pada 10 September 2021.

Riad berkata, bagi yang ingin menempah penginapan secara berasingan, nikmati diskaun tambahan 10 peratus untuk semua hotel di Langkawi dengan menggunakan kod promosi VAX8TION10 pada ikon 'Hotel' di airasia Super App dari sekarang hingga 19 September 2021 untuk perjalanan antara 16 September dan 31 Disember 2021.

"AirAsia membuat persediaan rapi untuk kembali terbang dan ingin menjemput tetamu untuk menikmati pengalaman perjalanan yang lebih meyakinkan dan selamat bersama AirAsia.

"Keselamatan menjadi keutamaan kami, di samping sentiasa berusaha memastikan perjalanan yang lancar bagi semua tetamu. Di AirAsia, kami komited untuk melaksanakan semua protokol kesihatan dan kebersihan yang ketat untuk sepanjang perjalanan anda, termasuk di kawasan terminal sebelum dan selepas penerbangan, di laluan rayap dan kargo serta semasa penerbangan anda.

"Selain itu, kami telah mempertingkatkan prosedur dan inovasi yang lebih baik untuk menawarkan pengalaman perjalanan yang lebih baik," katanya.

Beliau berkata, penerbangan adalah kaedah pengangkutan yang paling selamat, bukan hanya kerana langkah keselamatan menyeluruh dilaksana syarikat penerbangan itu, malah ciri pesawat seperti sistem penapisan udara di dalam kabin dengan peredaran udara dari atas ke bawah menghindari risiko jangkitan semasa dalam penerbangan.

"Kajian yang dilakukan oleh agensi penerbangan antarabangsa juga telah membuktikan bahawa risiko jangkitan di dalam penerbangan adalah hampir sifar," katanya.

Syarikat penerbangan tambang rendah terkemuka itu turut menasihati tetamu mematuhi nasihat perjalanan penting termasuk memastikan mereka layak untuk melakukan perjalanan sebelum menempah penerbangan.

      Sumber Grafik: BERNAMA


TERKINI

Merealisasikan Guru Jauhari Digital, Jadi Aspirasi Negara MADANI

   AI image generated by : Mohd Ezli Mashut Oleh : Mohd Ezli Mashut & ChatGPT Imej Janaan AI Oleh : Mohd Ezli Mashut via Copilot Dalam e...