Sempena Hari Kebangsaan 2021 Telco Sedia Pakej Istimewa

    Grafik Sumber: merdeka360

Pihak syarikat telekomunikasi (telcom) dan penyiaran menyediakan beberapa tambah nilai pakej untuk kemudahan rakyat sempena sambutan Hari Kebangsaan 2021, demikian menurut Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC).

Tawaran itu meliputi Pakej Peranti RM1 Malaysia Prihatin bagi membolehkan rakyat Malaysia memiliki atau menaik taraf pelbagai peranti mudah alih yang menyokong 4G dan VoLTE bermula dari harga RM1 yang disokong oleh Celcom, Digi, Maxis, Telekom Malaysia, U Mobile and YTL, katanya.

Selain itu, pemberian data harian sebanyak 1GB oleh Celcom, Digi, Maxis, U Mobile dan Telekom Malaysia secara percuma kepada semua pengguna perkhidmatan dilanjutkan sehingga 31 Disember tahun ini.

"Inisiatif Learn From Home (LFH) oleh pihak YTL dalam menyokong sistem pendidikan juga akan dilanjutkan sehingga 31 Disember 2021," kata MCMC dalam kenyataan media pada 18 Ogos 2021/

Golongan B40, calon SPM dan STPM bakal nikmati kemudahan internet lebih baik MCMC berkata, pakej Jaringan Prihatin juga dilanjutkan sehingga 30 September ini untuk golongan B40.

Suruhanjaya itu berkata, tawaran berkenaan turut meliputi akses tontonan percuma beberapa saluran premium terpilih oleh syarikat penyiar swasta seperti Astro dan Unifi kepada pelanggan mereka.

Kata, Astro menyediakan saluran percuma iaitu Astro 25 di saluran 100 yang akan menyajikan kandungan tempatan berkisar kepada pengorbanan, semangat patriotik serta kejayaan yang telah Malaysia kecapi.

"Pakej yang ditawarkan ini dijangka memberi kemudahan dan manfaat kepada rakyat untuk menghadapi perubahan norma baharu dalam pendidikan, dan pekerjaan di samping meringankan beban perbelanjaan para pengguna," katanya.


TERKINI

Ucapan Datuk Seri Anwar Ibrahim Di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Ke-78

NATIONAL STATEMENT OF THE PRIME MINISTER OF MALAYSIA AT THE GENERAL DEBATE OF THE 78TH SESSION OF THE UNITED NATIONS GENERAL ASSEMBLY NEW YO...