Monday, 19 March 2012

Kembalinya Nabi Isa al-Massih di Masjid Umayyad, DamascusPetunjuk 1 : "Tidak ada seorangpun dari Ahli Kitab, kecuali akan beriman kepadanya (Isa) sebelum kematiannya. Dan di hari kiamat nanti Isa itu akan menjadi saksi terhadap mereka. (al-Quran, 4:159)

Petunjuk 2 : "padahal mereka tidak membunuhnya dan tidak (pula) menyalibnya, tetapi (yang mereka bunuh ialah) orang yang diserupakan dengan Isa bagi mereka. Sesungguhnya orang-orang yang berselisih paham tentang (pembunuhan) Isa, benar-benar dalam keragu-raguan tentang yang dibunuh itu. Mereka tidak mempunyai keyakinan tentang siapa yang dibunuh itu, kecuali mengikuti persangkaan belaka, mereka tidak (pula) yakin bahwa yang mereka bunuh itu adalah Isa". (al-Quran, 4:157)

Petunjuk 3: Al-Bukhari meriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu. Sabda Rasulullah SAW :

"Demi Allah yang menggenggam jiwaku. Tidak lama lagi Isa putra Maryam akan turun kepadamu sebagai hakim yang adil. Dia akan mematahkan salib, membunuh babi dan memansuhkan Cukai (membatalkan Cukai/AbolishTax), Dan (waktu itu) harta melimpah ruah, sehingga tidak ada seorang pun yang mau menerima zakatnya (zaman tiada seorangpun layak untuk menerima zakat) Dan sehingga satu kali sujud (nilainya) lebih baik daripada dunia seisi nya.
(Riwayat Muslim di dalam kitab Iman hadis 220)

Petunjuk 4: Maka ketika ia (Dajjal) membuat seperti itu, tiba2 Allah mengutus Isa Ibnu Maryam, dia akan turun di menara Putih (Al-Mannaratul Baidha) yang terletak di timur Damsyik dengan memakai pakaian (pakaian dasar dan pakaian pelapis) yg dicelup dengan wangi-wangian yang berwarna kekuning-kuningan, sambil meletakkan dua telapak tangannya di atas sayap2 dua malaikat. apabila ia mengangguk-anggukan kepalanya,maka jatuhlah titisan air dan apabila ia mengangkat kepalanya,maka jatuhlah darinya  butir2 mutiara". 

Kembalinya Isa a.s di Damascus, Syria.

Berdasarkan hadis ini bererti Nabi Isa akan turun di Syam (Moden Syria), iaitu Damsyik, iaitu di sisi menara sebuah masjid sebelah Timur. Beliau akan turun pada waktu fajar. Ibnu Katsir ada berkata: “Sesungguhnya tidak ada di Damsyik menara yang dikenal di sebelah timurnya kecuali yang berada disamping masjid jamik Amawi, iaitu di sebelah timur Damsyik.”Nabi Isa Akan Turun di Menara Timur, Masjid Umayyad, Damascus.

Masjid Umayyad atau dikenali sebagai Masjid Besar Damascus (dahulunya Basilica of Saint John the Baptist) terletak di kota lama Damascus merupakan salah satu masjid terbesar dan tertua di dunia. Nabi Isa a.s akan turun di sini bagi membuktikan kepada Yahudi & Nasrani bahawa beliau tidak disalib dan tidak sesekali terbunuh. 

Dan apa yang paling penting beliau akan 'mematahkan salib' dengan penjelasan bahawa dialah Nabi Utusan Allah yang diperkenalkan oleh Nabi Yahya (John The Baptist) di Masjid ini sebelum Yahudi & Nasrani tidak mempercayainya lalu memenggal kepada Nabi Yahya (John The Baptist). Itulah dosa-dosa mereka yang paling besar kerana menbunuh para-para Nabi & Rasul. 

Dengan Kebijaksanaan Allah, Allah mengangkat Nabi Isa a.s di sini (Masjid Umayyad) dari diperlakukan sedemikian sama seperti Nabi Yahya iaitu sebelum Nabi Isa a.s di bunuh (disalib) Allah telah mengangkatnya untuk dikembalikan di akhir tamadun kemanusiaan tidak lama sahaja lagi (sekali lagi rujuk Sea of Galilee akan kering) untuk membuktikan kepada mereka bahawa mereka itu adalah SESAT lagi MENYESATKAN. 

Sehinggakan  disaat itu, tiada lagi orang Kristian kerana telah mengakui kenabian Isa a.s dan hanya tinggal ISLAM sebagai satu-satunya akan di akhir saat itu.

Allah berfirman: "Tetapi (yang sebenarnya), Allah telah mengangkat Isa kepada-Nya . Dan adalah Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. (al-Quran, 4:158)

     
Panorama Masjid Ummayad

              

Masjid Umayyad


                        Makam Nabi Yahya (John The Baptist) yang telah di penggal kepala baginda di dalam Masjid Umayyad

 Dome of The Clocks, Masjid Umayyad

                         Dome of The Treasury, Masjid Umayyad


                              Minaret of The Bride, Masjid Umayyad

  Minaret of The Qayt Bey, Masjid         Umayyad.


Minaret of Jesus, Masjid Umayyad (di sinilah Nabi Isa a.s akan turun untuk 'mematahkan salib'!)

Diriwayatkan oleh Imam Ahmad, dariAbu Hurairah, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda:
“Jumlah mereka pada waktu itu terlalu sedikit. Mereka lari ke Baitul Maqdis menjumpai Imam mereka, seorang lelaki soleh (Imam Mahdi menurut riwayat itu).

“Ketika Imam mereka sudah berdiri di depan untuk mengimami solat Subuh, tiba-tiba datang Nabi Isa. Imam mereka itu mundur untuk memberi peluang kepada Nabi Isa untuk mengimami solat Subuh itu tetapi Isa a.s sambil memegang bahu Imam itu berkata: “Teruskanlah, sesungguhnya iqamat dibacakan untuk engkau.” Maka sembahyanglah mereka semua di belakang Imam tadi.

“Selesai solat, Isa a.s berkata kepada semua jemaah: “Bukakan pintu itu.” Mereka membuka pintu masjid itu, tiba-tiba Dajal sudah berdiri di situ dan di belakangnya ada 70,000 Yahudi lengkap membawa senjata. ”Melihat Nabi Isa ada di dalam masjid itu, Dajal tiba-tiba saja layu atau cair seperti cairnya garam disirami air. 

Dajal itu lari terbirit-birit kerana ketakutan. Nabi Isa bersama kaum Muslimin terus saja mengejarnya kemudian menjumpainya di Babu Luddi. Dan di sanalah Nabi Isa membunuh Dajal itu. 

“Orang-orang Yahudi pun akan dikalahkan dan dibinasakan Allah pada waktu itu. Mereka cuba lari dan bersembunyi tetapi semua benda tempat mereka bersembunyi akan pandai bercakap atau bercerita dengan izin Allah. Benda-benda dimaksud termasuklah dinding, batu, pokok kayu dan sebagainya. Kalau ada orang Yahudi yang bersembunyi di balik belakang mereka, benda-benda itu akan memberitahukannya.

 Termasuk juga satu pokok berduri (disebut pokok Yahudi), jika mereka bersembunyi di bawahnya, pokok itu akan berkata: “Wahai hamba Allah yang beriman, di sini ada orang Yahudi, bunuhlah dia.”

“Isa bin Maryam akan memimpin umatku dengan bijaksana dan adil. Beliau akan menghancurkan salib-salib yang ada di dunia ini dan akan membunuh semua babi. Beliau juga akan menghapuskan cukai. Manusia pada waktu itu tidak perlu membayar cukai, bahkan zakat pun tidak dibayar lagi kerana tidak ada orang yang berhak menerimanya.
“Pada hari itu semua makhluk dalam keadaan aman dan tenteram. 

Tidak ada saling cemburu, dengki, saling memarahi dan mengganggu antara sesama makhluk Allah. Sehingga ada anak perempuan yang bermain-main dengan harimau dan harimau itu tidak menerkamnya, begitu juga kambing berkawan dengan serigala. Seluruh dunia ketika itu nanti diliputi oleh kedamaian, keamanan dan ketenteraman. 

Bahkan ketika itu nanti tidak ada pertelingkahan keyakinan dan pendapat. Tidak ada yang disembah selain Allah.

“Orang Arab ketika itu nanti akan merampas kembali semua miliknya. Bumi mengeluarkan cahayanya, menumbuhkan tanam-tanamannya seperti zaman Nabi Adam. Sehingga manusia akan memetik buah anggur dan delima sehingga mereka kenyang memakannya.”

Mega Earthquake 22nd March 2012 ?


Is a Mega Earthquake due 22nd March 2012 ? will the 188 – 189 day cycle continue ?


March 22, 2012 Next Mega Earthquake, AXIS Shift US Could Be NextAn alarming pattern has started emerging with the frequency and magnitude of the recent mega earthquakes the Earth has been having. Its been observed that a 188 -189 day pattern has started emerging with these Earthquakes.
 This makes the next mega earthquake to hit the planet if this pattern follows. This is true on the 22nd or the 21st March 2012. Well that’s this month, so we won’t have long to wait to see if this pattern continues.
Chile, Japan, Fiji, New Zealand all fell victim to large, devastating earthquakes, and you will notice there is a 188/189 day pattern between each mega quake. These quakes have shifted the Earth’s axis, and the upcoming date for the next mega quake is March 22, 2012. The United States could very well be next as it lies on the Pacific Ring of Fire.

LATEST : 21 MARCH 2012

February 27 2010 – 8.8 magnitude earthquake in Chile

( the axis of the earth shifted by  7,62 cm or 3 inches).Captured: 8.8 Earthquake in ChileSeptember 3, 2010: 7.0 magnitude earthquake hit New Zealand.

Earthquake Shakes New Zealand

Earthquake Shakes New Zealand

http://www.cbsnews.com/2300-202_162-10004744.html?tag=contentMain;contentBody


March 11 2011: 9.0 magnitude earthquake hit Japan( the axis of the earth shifted by 4 to 10 inches – 25,4 cm).

After 189 days later of New Zealand Earth Quake (11 March 2011) Where ?

September 15 2011: 7.3 magnitude earthquake in Fiji

After 188 days later of Japan Earth Quake (15 Sept 2011) Where ?

7.3-magnitude quake strikes in Pacific, near Fiji islandsSeptember 15, 2011|By the CNN Wire Staff
A 7.3-magnitude earthquake struck early Friday in the Fiji islands region of the Pacific Ocean, the U.S. Geological Survey reported.
According to the U.S.-based Pacific Tsunami Warning Center, "a destructive tsunami was not generated, based on earthquake and historical tsunami data."
The quake struck at a depth of 626 kilometers, or about 390 miles below the earth's surface, the Geological Survey said on its website. Its epicenter was 74 miles south-southwest of Fiji's Ndoi Island, 281 miles south-southeast of the Fijian capital, Suva, and 264 miles west of Nuku'alofa in Tonga, according to the U.S. agency's estimations.

March 22 2012: ?

After 189 days later of Fiji Earth Quake (22 March 2012) Where ?


 There will be mega earth quake because the Earth Axis going to shift more than 10 to 15 inches. If these things happens there will be a Tsunami at the costal Area………….
There is going to be an huge earthquake in Los Angeles(California) 9 or 10 mag. It going to come in USA, When the earthquake strikes LOS ANGELES in another place the for line of US Tsunami come from west from the east NEW YORK are Tsunami going to wipe out..

All the major news outlets are being sent a copy of this March 22, 2012


Press Release WARNING


stating that everyone living in or near a seismic zone should be warned to brace for one of the top five earthquake events in recorded history on March 22, 2012 at 4:58:34 UTC. Earth axis is expected to shift five+ inches with the world aquifers, when our planet passes 66,000 miles per hour through a gravity trough connecting the Sun and the inbound heavy-mass object (HMO).
PRESS RELEASE

FOR IMMEDIATE RELEASE – Sunday, March 18, 2012

Contact: Terral Croft, terralcroft@hotmail.com
Skype: Terral03

MARCH 22, 2012 EARTH AXIS WILL SHIFT FIVE INCHES WITH a NINE MAGNITUDE QUAKE EXPECTED in a PACIFIC OCEAN EVENT, WHEN EARTH PASSES THROUGH A GRAVITY TROUGH CONNECTING THE SUN AND an INBOUND HEAVY-MASS OBJECT


St. Petersburg, Florida – Our researchers have discovered a pattern of seismicity going back to 1965 that has transitioned into large magnitude events including Earth axis shifts on a regular 188-day cycle. The most-recent events include the February 27, 2010 8.8 event in Chile, the September 4, 2010 7.1 event at Christchurch, New Zealand, the September 15, 2011 7.3 event in Fiji and the March 11, 2011 9.0 Japan event. The next timeline event is expected to take place according to our calculations on March 22, 2012 at 4:58:34 UTC, when Earth will pass through the gravity trough connecting the Sun and a heavy-mass object (HMO) being tracked out of the Leo Constellation. The Earth axis is expected to shift five to six inches like the four-inch shift with Japan event and the three-inch shift with the Chile event.


Saturn is currently in the Virgo Constellation next door to the Leo Constellation where the ringed planet also passed between the Sun and this HMO to develop an extra ring and the super storm now raging in the northern hemisphere. The evidence indicates that Jupiter’s liquefying core, Venus’ slowing rotation with Mars’ and Uranus’ increased seismicity are all perturbations associated with our inbound HMO. The last time Saturn experienced this storm type was thirty years ago, when the planet passed between the Sun and Leo Constellation. Our team is also tracking the U.S. Government response to these threats, which includes Presidential, NASA, DHS and FEMA Preparations.


Our research team anticipates that HAARP multi-frequency wave signatures will begin transmitting on March 19, 2012 at 4:58:34 UTC precisely seventy two hours prior to the expected event. The team also expects to see increased four to six magnitude quake swarm activity at the ‘event’ location. Everyone living in or around a seismic area should be warned to brace for one of the top five seismic events in recorded history on March 22, 2012 right around the equinox.

          ======================================================================

I have been sending warning messages to the media all along and nobody has responded with a single word. We shall see very soon if the next 'event' on the 188-day cycle is for real or not. My hands are clean and everyone has the opportunity to be warned ...


============================================================


LATEST 


Workers clear debris from a collapsed bridge that had fallen on a bus in Mexico City March 20, 2012, after an 7.4-magnitude quake shook Mexico. A major earthquake struck Mexico on Tuesday, unleashing panic as it damaged scores of buildings and caused homes in the capital to bounce like 'trampolines.' REUTERS-Violeta Schmidt


 Update: The number of houses damaged in the epicenter region continues to grow. Up to 800 houses are reported uninhabitable in the epicentral region.
-  Update: 2 buildings in the historic center of Mexico city have also been reported damaged.
Earthquake rocks Mexico's Pacific coast

Quake near south-western resort of Acapulco shakes buildings and halts traffic in Mexico City
Earthquake felt in Mexico City
People ran out of the buildings and on to the streets seeking safety Mexico City after feeling the quake. Photograph: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images
A major earthquake of 7.6 magnitude has struck Mexico's Pacific coast, 120 miles east of the resort of Acapulco.
The US Geological Survey located the epicentre of the quake at 15 miles east of Ometepec, in Guerrero state, at a depth of 10.9 miles.
The quake was felt just after midday in Mexico City, where buildings shook and office workers fled into the street, according to a witnesses. Mobile phones were down and traffic ground to a halt in the capital in the moments after the shock.
Groups of people gathered at the city's Angel of Independence monument after hundreds of workers were evacuated from office buildings. Some said they had never felt such a strong earthquake.
Samantha Rodriguez, a 37-year old environmental consultant evacuated from the 11th floor of an office building on the square, said: "I thought it was going to pass quickly but the walls began to thunder and we decided to get out."
Mexico City's airport was closed for a short time but there was no damage to runways, and operations soon began returning to normal.
The president, Felipe Calderón, tweeted that no serious damage had been reported from the quake. The Mexico City mayor, Marcelo Ebrard, said – also via his Twitter account – that he could see no damage as he surveyed the city from a helicopter.
Nor was any damage reported in Oaxaca city, where the quake was also strongly felt, according to local television. "It was very strong, but we didn't see anything fall," said Irma Ortiz, who runs a guesthouse in the city. The shock was felt as far away as Guatemala City.
But Sylvia Valencia, who was teaching Spanish to five adult students at the Vinigulaza language school in Oaxaca when the earthquake hit, said: "It was hard, it was strong, and it was long."
Celia Galicia, who works at the US consular office in the city, had just flown in from Mexico City. She said there had been panic in the airport and a dash for the doors. She said one building in the centre of the city appeared to be damaged, and had been evacuated. There had been two strong aftershocks, and most people were out on the street.
The Pacific Tsunami Warning Centre said the inland earthquake would not generate a destructive widespread tsunami, but some local tsunami effects were possible.

A strong 7.4-magnitude earthquake hit Mexico on Tuesday, shaking central and southern parts of the country, collapsing a pedestrian bridge and swaying buildings in Mexico City. Plaster fell from ceilings and windows broke in the center of the capital, but the president said there were no immediate reports of major damage.
The initial quake near the borders of Oaxaca and Guerrero states was followed by a less powerful, magnitude-5.1 aftershock that also was felt in the capital.
Frightened workers and residents poured into the streets of the capital just minutes after noon local time (18:02 GMT). Telephone service was down in the city and throughout the area where the quake was felt.
About 40 passengers were stranded for a short time on the Mexico City airport air train, but later released. The airport closed for a time but officials said there was no runway damage and they resumed operations.
A pedestrian bridge collapsed and crushed a microbus in Mexico City, but there were still no reports of deaths. A building in the neighborhood of Condesa appeared to be on the verge of collapsing.
The quake was felt strongly in southern Guerrero state, where the epicenter was located about 15 miles (25 kilometers) from the city of Ometepec. Neighboring Oaxaca state also shook heavily, including with two aftershocks.
Governors in both states reported on their Twitter accounts that there were not major reports of damage.
In Huajuapan, Guerrero, near the epicenter, hotel owner Marco Antonio Estrada also reported shaken-up guests but no major damage. He said it was longest and strongest he ever felt. People ran out of their homes and cars.
"I have problems with pressure, I felt I was going to faint," said Rosa Maria Lopez Velazquez, 62, outside a mall in Mexico City.
The quake was felt strongly in southern Guerrero state, near where the epicenter was located about 15 miles (25 kilometers) from the city of Ometepec. Neighboring Oaxaca state also shook heavily, including two aftershocks.
"It was very strong, but we didn't see anything fall," said Irma Ortiz, who runs a guesthouse in Oaxaca. She said their telephones are down, and that the quake shook them side-to-side.
The U.S. Geological Survey set the preliminary magnitude of the first quake at 7.4 and said the epicenter was 11 miles underground. The survey set the aftershock at 5.1.
U.S. President Barack Obama's oldest daughter, Malia, was reported and safe while on vacation with a school group in Oaxaca.
Mexico City Mayor Marcelo Ebrard's Twitter account said the water system and other "strategic services" were not experiencing problems.
Groups of women hugged and cried at Mexico City's Angel of Independence monument, where hundreds of people evacuated from office buildings said they never had felt such a strong earthquake. Others typed ferociously on their Blackberries.
Samantha Rodriguez, a 37-year old environmental consultant, was evacuated from the 11th floor on the Angel Tower office building.
"I thought it was going to pass rapidly but the walls began to thunder and we decided to get out," she said.
Mexico City's airport was closed for a short time but there was no damage to runways and operations were returning to normal.
In Oaxaca, Sylvia Valencia was teaching Spanish to five adult students at the Vinigulaza language school when the earthquake hit.
"Some of us sat down, others ran out," she said. "It was hard, it was strong and it was long."
After the shaking stopped, however, she said they found no damage, not in their own classrooms, nor outside in the historical center of the city, so they went back to class.
Celia Galicia, who works at the U.S. consular office in Oaxaca, had just flown in from Mexico City when it hit.
She said there was panic in the airport, and a dash for the doors. But she said that she saw no damage at the airport and no one was hurt. She says one building in downtown Oaxaca appears to be damaged and has been evacuated.
She added that they've had two strong aftershocks, and that in downtown Oaxaca most people are out on the street at this point.
"It started shaking badly," she said.

Hundreds of houses collapse after 7.4 earthquake hits Mexico

By the CNN Wire Staff
March 20, 2012 -- Updated 2221 GMT (0621 HKT)

Click to play
Mexico quake among resident's 'Top 5'
STORY HIGHLIGHTS
  • NEW: Officials report that 800 houses collapsed in Igualapa, Mexico
  • At epicenter: "There are many cracked ceilings, many houses that collapsed"
  • Residents rush into the streets in Mexico City, about 200 miles from the epicenter
  • A pedestrian bridge collapses on a bus in Mexico City, the mayor says
Mexico City (CNN) -- Hundreds of houses collapsed after a strong earthquake that rattled residents in southern Mexican resort towns and the nation's capital Tuesday, officials said.
The quake had a magnitude of 7.4, according to the U.S. Geological Survey.

Its epicenter was about 15 miles (25 kilometers) east of Ometepec, Guerrero, the USGS said, and its depth was about 12.4 miles (20 km).

In the nearby town of Igualapa, officials reported that at least 800 houses had collapsed, the Guerrero state government said in a statement. There were no immediate reports of serious injuries or deaths.

More than an hour after the quake, residents in Ometepec were feeling aftershocks, said Francisca Villalva Davila, the city's comptroller.
"There are many cracked ceilings, many houses that collapsed," she told CNN en Español.
Mexico earthquake felt as far as capital
'Expect aftershocks from Mexico quake'
Quake strikes near Guerro-Oaxaca, Mexico
About five out of every 10 houses in the municipality, where about 50,000 people live, saw significant damage, the comptroller said.
"Tiles are falling. We are feeling constant aftershocks. It's shaking right now," she said.
The USGS initially reported the magnitude of the quake at 7.9, but later revised that figure downward. Mexican President Felipe Calderon said in a Twitter post it was 7.8.
Residents rushed into the streets after feeling the temblor in Mexico City, about 200 miles (320 km) away from the epicenter. Tourists and residents also felt the earthquake in the resort city of Acapulco.
Calderon said that there were no immediate reports of serious damage, and that the nation's health system was operating normally.
"There are some broken windows, much fear, much panic," he said.
Residents in the southwestern states of Oaxaca and Guerrero and the eastern state of Veracruz reported that phone service had been knocked out.
Multiple houses collapsed in the Ometepec area, but officials have no reports of deaths or injuries, Guerrero state Gov. Angel Aguirre told CNN affiliate Televisa.
Government helicopters were surveying the area, he said, and officials were preparing shelters for displaced residents, he said.
Authorities in Mexico City were surveying buildings, schools and hospitals to evaluate damage, Mayor Marcelo Ebrard said.
A pedestrian bridge fell on a minibus during the quake, he said, but there were no injuries.
Some buildings had cracks and broken windows, he said in a Twitter post.
Earthquakes are a frightening experience for the more than 20 million residents of Mexico City, where about 10,000 people perished in the area after a massive quake in 1985.
The city, built on volcanic ash and clay, is particularly vulnerable to temblors.
A spokeswoman told reporters that U.S. President Barack Obama's eldest daughter, who was on a spring trip with classmates in Mexico about 100 miles away from the quake's epicenter, was not injured.
"In light of today's earthquake, we can confirm that Malia Obama is safe and was never in danger," said Kristina Schake, a spokeswoman for first lady Michelle Obama.


Mexico hit by strong earthquake near Acapulco


A large earthquake has struck near Acapulco on Mexico's Pacific coast

Related Stories

A large earthquake has struck near Acapulco on Mexico's Pacific coast.
The United States Geological Survey (USGS) said the quake had a magnitude of 7.4 and put the epicentre at 15 miles (25km) east of Ometepec, in Guerrero state.
Witnesses in the capital, Mexico City, said the tremor sent office workers rushing out onto the streets.
Some 500 houses were damaged in Guerrero state, according to the state's governor, local TV reported.
Angel Aguirre told Milenio television that so far there were no casualties in Guerrero state or neaby Oaxaca state, adding that authorities were checking schools and public buildings near Ometepec.
The director of the country's seismological service, Carlos Valdes Gonzalez, said that there had already been some six aftershocks and further ones could be expected in the next 24 hours.
Map
He said one of the aftershocks had already registered a magnitude of 5.3.
The BBC's Will Grant, in Mexico City, says buildings swayed for at least a minute in the capital.
A pedestrian bridge reportedly collapsed and crushed a microbus in Mexico City, but there were still no reports of deaths.
Office workers and residents were sent running into the streets in wealthy districts and poor neighbourhoods alike, he reports.
Thundering walls
Samantha Rodriguez, a 37-year old environmental consultant, was evacuated from the 11th floor of an office block.
"I thought it was going to pass rapidly but the walls began to thunder and we decided to get out," she said.
A woman comforts crying children outside a school in the Roma neighborhood after they were evacuated during the earthquake that was felt in Mexico City, MexicoIn the capital, Mexico City, some children were evacuated from their schools
Sirens could be heard across the city, and police helicopters are crisscrossing the skies.
"I swear I never felt one so strong, I thought the building was going to collapse," said Sebastian Herrera, 42, a businessman from a neighbourhood hit hard in Mexico's devastating 1985 earthquake, which killed thousands.
Mexico City Mayor Marcelo Ebrard's Twitter account said the water system and other "strategic services" were not experiencing problems and no damage was reported in the central or northern areas of the city.
Mobile phone networks have been affected, our correspondent says, and people have had trouble contacting their loved ones.
Gabino Cue, the governor of Oaxaca state, next to Guerrero state, said via Twitter that the quake had caused cracks in school buildings and damaged roofs in one part of the state.
The USGS said the epicentre was 11 miles (18km) underground.
The US president's daughter, 13-year-old Malia Obama, was on a school trip in Oaxaca, south-western Mexico. A White House official said she was safe and had never been in danger.

EARTHQUAKE : 2012


CURRENT WORDING
EARTHQUAKE WATCH
SOUTHERN CALIFORNIA WEATHER AUTHORITY
A Division of TheWeatherSpace.com
 
ISSUED MAR 20, 2012 - 12:10p

SOUTHERN CALIFORNIA ...

THE SOUTHERN CALIFORNIA WEATHER AUTHORITY HAS ISSUED A EARTHQUAKE WATCH EFFECTIVE NOW THROUGH THE NEXT 48 HOURS ...


ALERT DISCUSSION:

A magnitude 7.6 earthquake has struck the Mexico coastal areas this afternoon.

There are many times when a quake this close, or along our plate boundary, produces a concern for elevated earthquake activity across the Pacific Coast, California included.

Many occasions have noted this type of pattern, especially from Central America to California so this watch will be in place for the next 48 hours as this is the crucial time for the faults to be disturbed by the strong quake south of here.

Predicting earthquakes is not possible, but there may be warning signs within a pattern that help produce the type of alert such as a watch so you can make sure you have your earthquake priorities checked and stay alert during the watch period.

An earthquake watch does not mean an earthquake is forecast, but does mean there is a concern for an elevated risk on our fault-zones.
Stay tuned to the Southern California Weather Authority on the Web or on Facebook for the latest updates in the area.